Cercetat penal pentru furtul unui portmoneu în care se aflau peste 130 000 lei

Un bărbat în vârstă de 30 de ani originar dintr-o localitate din r. Călărași, a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec....

Un bărbat în vârstă de 30 de ani originar dintr-o localitate din r. Călărași, a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica, fiind suspectat de comiterea unui furt de portmoneu.

Polițiștii au fost sesizați de către o doamnă în vârstă de 45 de ani, comunicând despre lipsa portmoneului în care se aflau mijloace bănești și actele de identitate în timp ce se afla pe str. Sarmizegetusa. Femeia a comunicat forțelor de ordine că în timp ce se întorcea de la spital s-a așezat pe scaunul din curtea blocului de locuit de pe str. Sarmizegetusa,  unde a pus portmoneul și a stat câteva minute. Ulterior aceasta s-a pornit spre casă iar după câțiva pași a observat că a uitat portmoneul, imediat s-a întors după el, ajungând bunul nu mai era. Prejudiciul care i-a fost cauzat a fost estimat de către partea vătămată la 132 500 lei.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza semnelor constituitive ale componenței de infracțiuni prevăzute de art.186, Furt.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, suspectul a fost identificat și reținut, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția și a predat portmoneul cu bani pe care l-a sustras.

Pentru infracțiunea comisă conform legislație în vigoare bărbatul riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare pe până la 4 ani.

In this article