Cele mai importante organizații evreiești din SUA apreciază progresele Guvernului Republicii Moldova

În cadrul vizitei de lucru în SUA, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu reprezentanții celor mai importante organizații evreiești din Washington...

În cadrul vizitei de lucru în SUA, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu reprezentanții celor mai importante organizații evreiești din Washington D.C. Evenimentul a fost organizat de Coaliția națională pentru susținerea evreilor din Eurasia (NCSEJ) și a întrunit participanți din cadrul organizațiilor neguvernamentale B’nai B’rith International, Organizația Mondială pentru Restituirea Proprietăților aparținând Evreilor, Comitetului Evreiesc American (AJC) și Liga Anti-Defăimare (ADL), transmite Breaking News.

Participanții la reuniune au apreciat progresele remarcabile înregistrate de Guvernul Republicii Moldova din ultimii trei ani, fiind subliniate eforturile de comemorare a Holocaustului, prezervarea monumentelor istorice evreieşti, edificarea Muzeului de istorie a evreilor, reabilitarea Cimitirului evreiesc din mun. Chişinău şi mai recent, adoptarea definiţiei de lucru a anti-semitismului.

Reprezentanții organizații evreiești din SUA au comunicat sprijinul pentru asigurarea continuității inițiativelor lansate de Guvernul Republicii Moldova atât la nivel național, cât și internațional. Totodată, a fost comunicat angajamentul deplin de a promova cauza Republicii Moldova în raport cu autoritățile SUA, cu accent special asupra importanței susținerii eforturilor de dezvoltare al țării noastre după modelul occidental.

Ministrul Tudor Ulianovschi a efectuat o vizită de lucru în SUA în perioada 5 – 8 februarie curent. Agenda de lucru a șefului diplomației moldovenești, pe lângă participarea la reuniunea Coaliției Globale pentru combaterea ISIS, a inclus o serie de întrevederi pe filiera bilaterală cu oficiali din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Consiliul Naţional de Securitate şi Congresul SUA.

In this article


Join the Conversation