Cei doi ucraineni din Odesa, arestați pentru contrabandă cu peste 440.000 EUR – trimiși în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță terminarea urmăririi penale în cazul celor doi cetățeni ai Ucrainei, care în aprilie 2023 au introdus ilegal în Moldova...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță terminarea urmăririi penale în cazul celor doi cetățeni ai Ucrainei, care în aprilie 2023 au introdus ilegal în Moldova peste 440.000 EUR – peste 8.7 milioane lei – urmată de trimiterea lor în judecată.

Acum, cei doi rămân în arest preventiv, la solicitarea procurilor PCCOCS, iar dosarul urmează să fie examinat de Judecătoria Comrat, sediul Vulcănești. Conform Codului penal, aceștia riscă o pedeapsă de la 4 la 10 ani închisoare, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, se prezumă nevinovați, potrivit legii.

Banii erau camuflați într-o boxă audio din mașină

Cei doi sunt din regiunea Odesa a Ucrainei și au vârste de 32 și 39 de ani. Cel mai în vârstă din ei a intrat în Moldova prin Vulcănești la orele amiezii, fără însă să declare în vamă că ar transporta suma de bani vizată, tăinuită într-o boxă audio din mașina pe care o conducea.

Banii au fost ridicați și au devenit corp delict, iar asupra mașinilor a fost aplicat sechestru

Aceștia au pornit spre Chișinău, dar la intrare în Cimișlia, mașina acestora a fost oprită de poliție, în baza informației operative. La inspectorat, în boxa audio ridicată din portbagajul mașinii a fost examinată, iar urmare a investigațiilor banii au fost indisponibilizați și au devenit corp delict. La solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra ambelor mașini a fost aplicat sechestru, în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, ca bunuri folosite la comiterea contrabandei.

In this article