Cei care încă nu și-au primit ajutorul unic de 700 lei, o pot face pe parcursul întregului an

În perioada 2-20 ianuarie, aproape 525 de mii de persoane din cele 581,7 mii de beneficiari au primit deja suportul financiar unic în sumă de 700 lei. Informația...

În perioada 2-20 ianuarie, aproape 525 de mii de persoane din cele 581,7 mii de beneficiari au primit deja suportul financiar unic în sumă de 700 lei. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Acesta poate fi ridicat de beneficiarii tuturor tipurilor de pensii, al căror cuantum lunar nu depăşeşte 2.000 de lei şi de alocaţii sociale de stat stabilite până la 1 ianuarie 2020.

Ministrul spune că suma totală alocată din buget anul acesta pentru achitarea suportului unic este de 407,4 milioane de lei. Dumbrăveanu a precizat că beneficiarii de acest suport, care încă nu și-au primit banii, au posibilitate pe parcursul întregului an să ridice prestația, fără a depune o cerere prealabilă.

Banii sunt achitați de CNAS prin intermediul prestatorilor de servicii de plată care asigură plata pensiilor şi alocaţiilor sociale.

In this article


Join the Conversation