CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a început astăzi tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. În total, vor fi tipărite peste 7,8 milioane de...

Comisia Electorală Centrală (CEC) a început astăzi tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019.

În total, vor fi tipărite peste 7,8 milioane de buletine de vot, dintre care 6,104 milioane – în limba română și peste 1,688 milioane – în limba rusă. Pentru funcția de primar se vor tipări 2,194 milioane de buletine de vot (1,76 milioane în română și 432 mii în rusă). Acestea vor fi de culoare roz.

Pentru funcția de consilier de nivelul I vor fi tipărite 2,194 milioane de buletine de vot, de culoare gri afumat. Pentru funcția de consilier raional/municipal se vor tipări 2,6 milioane de buletine de vot, de culoare bej.

Pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău și primar al municipiului Bălți vor fi tipărite circa 740 mii de buletine de vot, care vor fi de culoare violet.

 

In this article

Join the Conversation