Ceban:„Vom solicita repetat Guvernului, întoarcerea Poliției Municipale – Chișinăului”

Ordinea publică din municipiul Chișinău, la ordinea zilei edilului capitalei. Ion Ceban s-a întrunit într-o ședință cu viceprimarii și șeful-adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chişinău, comisar-șef,...

Ordinea publică din municipiul Chișinău, la ordinea zilei edilului capitalei. Ion Ceban s-a întrunit într-o ședință cu viceprimarii și șeful-adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chişinău, comisar-șef, Alexei Grosu. Primarul general a readus în prim-plan necesitatea creării Poliției Municipale.

„Reiterez importanța creării Poliției Municipale care ar permite să diminuăm din multiplele probleme cotidiene cum ar fi traficul, parcările ilegale, comerțul stradal, dar și asigurarea ordinei publice. Vom veni repetat la Guvern cu o solicitare de a fi întoarsă Poliția municipală în gestiunea Primăriei Chișinău fiind reîntors și bugetul care era predestinat”, a specificat edilul capitalei.

Totodată, Ion Ceban a abordat subiectul situației financiare deficitare întâmpinate de majoritatea polițiștilor, care din cauza ridicării prețurilor la agentul termic, sunt în imposibilitate de a face față unui trai decent. În acest sens, Primăria Chișinău urmează să aloce resurse bănești pentru a sprijini angajații din cadrul Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

„Am discutat astăzi cu șeful-adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chişinău, Alexei Grosu și despre situația mai multor polițiști care în prezent întâmpină dificultăți odată cu majorarea prețurilor la agentul termic, dar și alte servicii. Primăria Chișinău va veni cu un suport financiar unic la această etapă de 1000 de lei, pentru angajații din cadrul Direcției de poliție a municipiului Chişinău. În scurt timp vom veni în ședința CMC cu un proiect de decizie ce privește cofinanțarea salariilor angajaților poliției din Direcția de poliție a municipiului Chişinău, a MAI”, a conchis Ion Ceban.

In this article