Ceban: Un nou centru pentru copiii cu boli rare și autism a fost inaugurat în Chișinău

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat la inaugurarea Centrului municipal de zi pentru copiii cu boli rare și autism „Fluturele albastru”, situat în sectorul Rîșcani. Acesta este...

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat la inaugurarea Centrului municipal de zi pentru copiii cu boli rare și autism „Fluturele albastru”, situat în sectorul Rîșcani. Acesta este primul centru de acest fel creat la nivel de municipalitate, care va oferi servicii specializate pentru copiii cu nevoi speciale și familiile lor.

„Mă bucur pentru că prin eforturi comune, am reușit să alocăm un spațiu, să îl dotăm cu toate materialele și serviciile necesare și să dezvoltăm serviciul social Centrul de zi pentru copiii cu boli rare și autism „Fluturele Albastru””, a declarat Ion Ceban. El a adăugat că aici vor putea veni beneficiarii din municipiul Chișinău și suburbii, care necesită supraveghere, asistare, reabilitare și suport pe parcursul zilei.

Centrul are o capacitate maximă de 30 de copii, cu vârsta de la 3 la 16 ani, și dispune de o echipă de specialiști de profil: psiholog, psihopedagog, logoped, chinetoterapeut. Ei vor desfășura diferite terapii distractive, culturale și sportive, în funcție de necesitățile beneficiarilor. De asemenea, centrul are o cameră senzorială, unde copiii pot experimenta diferite stimuli vizuali, auditivi și tactili.

„Se va pune accentul pe realizarea maximă a potențialului de dezvoltare a copilului, prevenind astfel marginalizarea copilului și a familiei acestuia”, a mai spus primarul. El a mulțumit partenerilor implicați în acest proiect: Asociația „Fluturele Albastru”, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului și Consiliul municipal Chișinău.

In this article