Ceban: Știm unde este ambrozia în capitală, datorită unei hărți

Știm unde este ambrozia în capitală. O hartă în acest sens a fost prezentată astăzi de primarul general Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Suprafața...

Știm unde este ambrozia în capitală. O hartă în acest sens a fost prezentată astăzi de primarul general Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Suprafața monitorizată este de circa 200 ha și conține 122 de zone de intervenție a serviciilor municipale de profil.

Proiectul a fost elaborat de Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” și prezintă date din sectoarele orașului, unde au fost identificate focare de răspândire a ambroziei. Pe hartă au fost introduse și zonele unde a fost depistată anterior respectiva plantă.

Harta a apărut după ce anterior Ion Ceban a solicitat această hartă serviciile municipale. În acest sens, edilul capitalei a spus că autoritățile fac tot posibilul ca această plantă să fie anihilată.

Până în prezent, responsabilii de profil au intervenit prin lucrări de combatere a plantei ambrozia, cu soluții chimice pe o suprafață de 5 ha, în sectoarele Ciocana și Botanica, inclusiv în Parcul Valea Trandafirilor.

 

In this article