Candu: PAS şi PPDA trebuie să discute cu celelalte grupuri parlamentare, inclusiv cu cel al lui Ilan Şor

Liderul grupului PRO Moldova, Andrian Candu, îi recomandă preşedintelui PPDA, Andrei Năstase, să renunțe la ambiția de a ocupa funcția de prim-ministru, aşa cum se vehiculează în unele...

Liderul grupului PRO Moldova, Andrian Candu, îi recomandă preşedintelui PPDA, Andrei Năstase, să renunțe la ambiția de a ocupa funcția de prim-ministru, aşa cum se vehiculează în unele instituții media. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

„Așa se pare, deoarece am văzut ultimele declarații chiar cu ambiții personale de a ocupa anumite funcții. Ar trebui lăsate aceste ambiții, de așezat la masa dialogului pentru a găsi soluții pentru pasul doi și pasul trei, fiindcă noi nu vorbim doar despre numirea guvernului ca pasul doi”, a declarat Andrian Candu.

Liderul PRO Moldova a mai spus că formațiunile parlamentare trebuie să se așeze la masa de dialog şi să-şi ia un angajament oficial comun pentru susținerea unui candidat la funcția de premier. Candu a mai precizat că de la discuţii nu trebuie să lipsească reprezentanții fracțiunii Partidului Şor.

„Ilan Șor nu are cum să se așeze, că nu este, cineva o să reprezinte formațiunea respectivă și să se așeze la masă. Trebuie să existe dialog, nu este normal să nu existe dialog. Doar prin dialog, spunând care sunt argumentele și contraargumentele, poți să găsești soluții…”, a conchis Andrian Candu.

In this article