Ceban solicită guvernului să regândească metodologia prin care se fac compensații la unele familii

Primarul general Ion Ceban solicită guvernului să regândească metodologia prin care se fac compensații la unele familii, la factura de căldură și gaz. Despre aceasta a vorbit edilul...

Primarul general Ion Ceban solicită guvernului să regândească metodologia prin care se fac compensații la unele familii, la factura de căldură și gaz. Despre aceasta a vorbit edilul în cadrul ședinței de astăzi de la Primărie.

Ceban spune că afară ușor s-a încălzit și foarte mută lume cere să fie închisă căldura.
„Oamenii stau cu geamurile deschise, iar pentru asta continuă să achite mii de lei pentru factura la gaz. Primăria nu poate interveni, Termoelectrica este instituție gestionată de Guvern.
Am atenționat anterior Guvernarea să regândească mecanismele și să fie redirecționate o parte din compensații pentru alte familii și așa acopeream cu ajutor mult mai multă lume. Oamenii din Republica Moldova o duc foarte prost. Tot ce facem este să ne coagulăm eforturile. Rog colegii azi să publice unele din aceste facturi, fără publicarea datelor cu caracter personal.

Dacă din partea noastră se poate cumva de discutat cu responsabilii de la Guvern, poate să o facem. Îmi pare rău că oamenii sunt nevoiți să achite sume enorme pentru căldură, îmi pare rău că o singură factură la gaz este cât salariu unei persoane sau a unei familii.

Știu doar că compensațiile sunt calculate de către Guvern printr-o metodă greșită și am atenționat fostul Guvern despre abordarea proastă pe care au avut-o în acest sens. Astăzi pentru unele apartamente plătește compensații Primăria Chișinău, așa cum o făcea obișnuit, și compensații pletește și Guvernul, unele famiilii din Chișinău achită câte 200-300 de lei pentru factură, or avem situații, ATENȚIE, când la unele apartamente facturile sunt cu minus 200 sau 300 de lei”, a declarat Ceban.

Edilul punctează că Primăria Chișinău este gata să discute cu noul Guvern problemele sau proiectele unde pot să își coaguleze efortul.
„Și aceste discuții pot fi nu neapărat public, dar să aibă efect”, a conchis Ceban.

In this article