Ceban: PAS folosește toate instrumentele pentru a hărțui opoziția și funcționarii feafiliați

Toate instituțiile de stat, inclusiv structurile de drept, au fost subjugate de partidul de la putere și sunt conduse de exponenți ai PAS, care îndeplinesc doar comenzi politice....

Toate instituțiile de stat, inclusiv structurile de drept, au fost subjugate de partidul de la putere și sunt conduse de exponenți ai PAS, care îndeplinesc doar comenzi politice. Este afirmația primarului Capitalei, Ion Ceban, care susține că Primăria Chișinău a devenit instituția nr. 1 care este supusă unor presiuni fără precedent din partea guvernării.

„Am vorbit despre acest lucru, despre caracatița galbenă și despre tot ce și-au subjugat în toată această perioadă – SIS, CNA, Procuratura Anticorupție, Procuratura Generală, Teleradio Moldova. Acum, se fac presiune prin tot felul de mișmașuri, Vetting și Pre-Vetting, asupra persoanelor din sistemul judecătoresc. Tot ce nu este galben, trebuie să devină galben în percepția lor, iar dacă cineva opune rezistență, există mecanisme, dosare și tot felul de acțiuni. Ceea ce urmărim astăzi este un „racket” al anilor 90, doar că la nivel de stat, și acest lucru se întâmplă, în mare măsură, împotriva Primăriei Chișinău”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei conferințe.

Edilul susține că, în prezent, PAS utilizează toate instrumentele pentru a hărțui reprezentanții opoziției.

„Avem informația că în următoarele zile se planifică show-uri organizate împotriva echipei Primăriei Chișinău, așa cum au organizat și anterior tot felul de show-uri cu mascați, dosare care nu au avut nicio finalitate. Ceea ce au prezentat ei ca un atu foarte important – lupta contra corupției – este eșuat, așa ca reforma justiției. Totul se face pentru a intimida opoziția și oamenii care au o altă părere despre procesele care se întâmplă în țară. Noi, ca funcționari sau ca membri de partid, ca opoziție, suntem hărțuiți prin toate instrumentele care sunt la dispoziția PAS”, a mai declarat Ion Ceban.

In this article