Ceban: Parcarea automatizată din centrul capitalei pe strada 31 August în spatele Guvernului a fost lansată

Parcarea automatizată din centrul capitalei pe strada 31 August în spatele Guvernului a fost lansată. Edilul spune că anterior, proiectul a fost criticat de către cei de la...

Parcarea automatizată din centrul capitalei pe strada 31 August în spatele Guvernului a fost lansată. Edilul spune că anterior, proiectul a fost criticat de către cei de la guvernare, pe toată perioada realizarii acestuia.

„Primăria Chișinău a salutat din start acest proiect inedit implementat de un agent economic în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei și Agenţia Proprietăţii Publice.

Parcarea cu 4 nivele în centrul capitalei este pe o suprafaţă de 180 m.p. pe terenul care era folosit drept parcare neorganizată.

Actualmente, Primăria Chișinău creează locuri de parcare pe străzile și trotuarele noi reparate, în preajma parcurilor și scuarurilor reabilitate, precum și construiește noi parcări de capacitate mare cum este cea din strada Ismail, din preajma Parcului Dendrariu, cea din strada Ghidighici, la intrare în oraș din partea străzii Calea Ieșilor, dar și altele.

La fel, am depistat și alte locații unde vom construi, de asemenea, parcări de capacitate mare la intrările în oraș”, a conchis Ceban.

Edilul spune că toți cei care construiesc obiective noi în oraș, precum blocuri, magazine și locuri de agrement, conform legii, sunt obligați să amenajeze locuri de parcare stabilite de normele în construcții.

In this article