Ceban: Mă închin în fața fiecărui profesor

Profesorii rămân promotorii bunătății, demnității umane și cei care, cu mare responsabilitate, educă generații, caractere și modelează viitoare personalități. Sunt doar câteva aprecieri făcute de edilul Capitalei, Ion...

Profesorii rămân promotorii bunătății, demnității umane și cei care, cu mare responsabilitate, educă generații, caractere și modelează viitoare personalități. Sunt doar câteva aprecieri făcute de edilul Capitalei, Ion Ceban, pentru cadrele didactice printr-o felicitare transmisă cu ocazia Zilei Profesionale a Lucrătorilor din Învățământ, marcată astăzi în toată lumea.

”Mă închin în fața fiecărui profesor pentru dedicație, răbdare, curaj și dragostea împărtășită copiilor noștri. Ați fost și rămâneți promotorii bunătății, demnității umane și cei mai buni prieteni ai elevilor și părinților. Sunteți cei care în orice circumstanţe provocatoare și incerte, inclusiv în pandemia de Covid-19, aţi reuşit să vă adaptaţi, să găsiţi soluţii şi putere pentru a asigura copiilor noştri cunoştinţele necesare, chiar şi de la distanţă. Capitalul uman este singurul activ pe termen lung pe care îl are Republica Moldova”, se arată în felicitarea primarului Capitalei.

În prezent, în instituțiile de învățământ din Capitală activează aproximativ 15900 de angajați. Este vorba de personal de conducere, didactic, nedidactic și auxiliar. Numărul cadrelor didactice care activează în instituţiile municipale a crescut cu aproximativ 1400 de persoane în ultimii trei ani.

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în fiecare an în data de 5 octombrie, începând cu anul 1994. Decizia a fost luată de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a Recomandării UNESCO și Organizației Internaționale a Muncii privind statutul profesorilor.

In this article