Ceban: În ultimii ani s-au investit foarte multe resurse din bugetul municipal pentru modernizarea Parcului Dendrariu

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău, că în ultimii ani s-au investit foarte multe resurse din bugetul municipal pentru...

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău, că în ultimii ani s-au investit foarte multe resurse din bugetul municipal pentru modernizarea Parcului Dendrariu. Acesta a menționat că s-au reparat și construit alei pietonale, terenuri de joacă noi, wc-uri și o parcare publică mare la intrarea principală în parc.

“Vreau să fac o precizare: ieri foarte mult, m-am aflat în Parcul Dendrariu, unde în ultimii ani din bugetul municipal am investit foarte mult la modernizarea parcului”, a spus Ceban.

El a adăugat că Parcul Dendrariu este o oază verde de 83 ha a sectorului Buiucani, care servește drept rezervor de oxigen important pentru toți locuitorii orașului și este un bun filtru natural al aerului. De asemenea, el a explicat că Grădina Botanică nu este în gestiunea Primăriei Chișinău, ci în a Guvernului, motiv pentru care nu se pot interveni în amenajarea acesteia.

In this article