Ceban: Guvernul a refuzat propunerea lansată de Primăria Chișinău de a organiza un târg comun cu tematica sărbătorilor de iarnă pentru toți locuitorii capitalei

Cu toții suntem egali dar unii sunt mai egali ca alții. Reprezentanții guvernării își fac propriul târg, doar să nu meargă la cele organizate de municipalitate. Cel puțin...

Cu toții suntem egali dar unii sunt mai egali ca alții. Reprezentanții guvernării își fac propriul târg, doar să nu meargă la cele organizate de municipalitate. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute de primarul general, Ion Ceban, care a menționat că Guvernul a refuzat propunerea lansată de Primăria Chișinău de a organiza un târg comun cu tematica sărbătorilor de iarnă pentru toți locuitorii și oaspeții capitalei pentru ca pe ultima sută de metri să-și amenajeze o locație specială în acest sens.

„Noi am făcut solicitarea oficială să ne coagulăm eforturile să nu existe două târguri, doi brazi, să nu existe izvar special ca și coridorul verde pentru deputații de la guvernare sau pentru miniștri. Toată lumea este egală și sărbătorile de Crăciun, sărbătorile de iarnă, trebuie să ne unească pe toți oamenii. Am fost refuzați în mod oficial de către Ministerul Culturii”, a subliniat Ion Ceban.

Totodată, în contextul în care Guvernul a declarat că nu va organiza locații și evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă, Primăria Chișinău a lansat propunerea de a închiria contra cost căsuțele destinate târgurilor, fiind refuzați chiar dacă suma propusă de municipalitate depășea semnificativ media de piață.

„Mai mult, când am solicitat, pentru că au zis că nu vor organiza târg, să ne închirieze aceste căsuțe pentru ca să le putem dispersa, pentru că au fost procurate din bani publici și se aflau undeva în subsoluri, nici cu 12 500 lei pentru chirie nu au vrut să ni le dea”, a declarat primarul.

În context, primarul general a subliniat importanța conectării firului logic asupra emoțiilor negative sau concurenței, cu atât mai mult în pragul sărbătorilor de iarnă.

„Nu poate să existe sărbătoarea guvernului sau sărbătoarea primăriei. Este sărbătoarea tuturor și abordarea trebuie să fie în asemenea fel. Eu vă invit la zecile de târguri pe care le-am organizat și le organizăm în municipiul Chișinău, vă invit astăzi seara la deschiderea oficială a Aleii de pe bd. Grigore Vieru la ora 18.00 pe toți, și pe cei din PAS și cei din PSRM, PL, sau alte partide. Noi toți locuim în acest oraș, haideți să fim mai buni!”, a conchis Ion Ceban.

In this article