Ceban despre ședința online între orașele Chișinău și Sankt Petersburg: Am mulțumit pentru cooperare și schimbul de experiență

La această oră are loc şedinţa online comună între orașele Chișinău și Sankt Petersburg în domeniul medicinii și profilaxiei infecție COVID-19 la copii. Primarul general Ion Ceban spune...

La această oră are loc şedinţa online comună între orașele Chișinău și Sankt Petersburg în domeniul medicinii și profilaxiei infecție COVID-19 la copii. Primarul general Ion Ceban spune că specialiștii municipali împreună cu specialiștii din Sankt Petersburg discută amănunțit subiectul, fac schimb de experiențe ce privește prevenirea, intervenția și tratarea pacienților.

„Am salutat participanții la ședință și am mulțumit pentru cooperare și schimbul de experiență. În ultimele săptămâni Chișinăul a făcut față numărului mare de cazuri de îmbolnăvire în rândul copiilor și a internat toți pacienții, inclusiv din municipiu și din țară.

Mulţumesc repetat medicilor care în pofida multor probleme au făcut faţă tuturor provocărilor şi continuă să acorde asistenţă medicală pacienţilor cu Covid-19, inclusiv copiilor. În municipiul Chişinău presiunea este şi mai mare, deoarece aici sunt concentraţi în continuare 70% din pacienţii infectaţi din toată ţara”, a punctat edilul.

Actualmente, potrivit datelor oficiale, 70 la sută din populaţia din Chişinău este vaccinată.

„Ne bucură faptul că situația se stabilizează, iar ultimul val de pandemie potrivit datelor prezentate, este în retrage”, a conchis edilul.

In this article