Ceban, despre ambrozie: Ministerul Mediului a alocat bani doar pentru campaniei de informare. Mă scuzați, dar cu informarea nu stârpești ambrozia

Doar cu informarea nu stârpești ambrozia. Primarul general Ion Ceban spune că a încercat să facă front comun cu Ministerul Economiei, pentru a stârpi ambrozia din regiune, însă...

Doar cu informarea nu stârpești ambrozia. Primarul general Ion Ceban spune că a încercat să facă front comun cu Ministerul Economiei, pentru a stârpi ambrozia din regiune, însă fără succes. Guvernul alocând bani doar pentru informare, cât de periculoasă este ambrozia și ce efecte poate avea.

„La ambrozie se lucrează. Am zis să fie convocată o ședință comună cu cei de la Guvern. Dacă pe teritoriul capitalei noi intervenim, iată chiar ieri am fost în unele dintre suburbii, acolo e dezastru. Oamenii nu au bani, nu au tehnică, nu au oameni. Am solicitat și în scris, nu o dată, ca să fie alocate surse suplimentare pentru raioanele care sunt în preajma Chișinăului. Pentru că planta are, potrivit spuselor specialiștilor impact 30-50 km polenul zboară. Dacă noi Chișinăul avem surse și alocăm surse pentru contracararea fenomenului, nu este suficient doar efortul nostru. La fel nu este eficient efortul pe zona privată, unde trebuie într-un fel să intervină poliția, pentru că nu putem să ne băgăm în grădină la om.

Da, noi avertizăm, da, noi atenționăm, dar trebuie să fie o abordare complexă. Din discuțiile anterioare, pentru că noi acum puțin comunicăm cu Ministerul Mediului la direct, tot discutăm prin hârtii, ar fi foarte ok ca să nu fie doar campanii de informare. Nu te ajută campaniile Informaționale în stârpirea ambroziei, pentru că trebuie tehnică, trebuie oameni, trebuie ierbicide, etc. Ca în bancul cu cârnațul, câinele și recipisa cum să mănâncă cârnațul”, a declarat astăzi edilul într-o conferință de presă.

Tot în această conferință, edilul a anunțat că va convoca miercuri ședința CMC, pentru a majora fondul de rezervă, în urma ploilor din 9 august.

In this article