Ceban deschide Legal Half-Marathon Chișinău cu un discurs ironic despre reformele justiției

Astăzi se desfășoară primul semimaraton al profesiilor juridice, organizat de Primăria Chișinău în colaborare cu Uniunea Juriștilor din Moldova, în Piața Marii Adunări Naționale. Evenimentul, denumit „Legal Half-Marathon...

Astăzi se desfășoară primul semimaraton al profesiilor juridice, organizat de Primăria Chișinău în colaborare cu Uniunea Juriștilor din Moldova, în Piața Marii Adunări Naționale. Evenimentul, denumit „Legal Half-Marathon Chișinău 2024”, a reunit profesioniști din domeniul juridic, sportivi amatori și elevi din capitală.
Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a deschis evenimentul cu un discurs în care nu a ezitat să facă o remarcă ironică la adresa reformelor din justiție. „Реформировали, реформировали, да не выреформировали”, a declarat Ceban, referindu-se la eforturile de reformă ale Ministerului Justiției condus de Veronica Mihailov-Moraru, prezentă la eveniment.

Totodată, primarul a subliniat importanța sportului și a activităților care promovează un stil de viață sănătos. „Primăria Chișinău susține toate tipurile de sport, cel profesionist și cel de amatori. Susținem și încurajăm cât mai multe evenimente care promovează modul sănătos de viață și așa vom continua. Avem o agendă plină, dar avem foarte mulți juriști care vor alerga din partea Primăriei, inclusiv doamnele și domnii viceprimari, care au competențe juridice foarte bine puse la punct”, a menționat Ion Ceban.

Evenimentul include mai multe curse, printre care Crosul și Semi-Legal Half-Marathon Chișinău, curse pentru copii pe distanțe de 500 m și 1000 m, și Cursa Populară de 2,5 km. Startul competițiilor a fost dat la ora 09:00, iar premierea câștigătorilor va avea loc pe parcursul întregii zile.

In this article