Ceban critică situația scrutinului de la Bălți: Se creează precedente foarte grave. Nu sunteți veșnic la putere, stimați guvernanți

Primarul regretă situația creată în cazul alegerilor de la Bălți, asta după ce un candidat a fost exclus din cursă, iar scrutinul a fost anulat. Despre aceasta a...

Primarul regretă situația creată în cazul alegerilor de la Bălți, asta după ce un candidat a fost exclus din cursă, iar scrutinul a fost anulat. Despre aceasta a vorbit în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

„În ultimul timp urmărim teatrul absurdului bine regizat din culise. Scena piesei jalnice din ultimele zile este Orașul Bălți. Cineva după bunul plac schimbă legile, zilele alegerilor, candidații, judecătorii lucrează non stop, reprezentanții CEC la fel.  De ce tac experții, organismele internaționale. Unde sunt apărătorii de legi și de drepturi? Stimați colegi din Congresul Autorităților Publice Locale, știu cât de mult este pentru DVS corectitudinea.

Colegi primari din toată Republica, este timpul să ne unim. Cât de multe lucruri facem în ultima perioadă, haideți să atenționăm instituțiile externe. Poate oamenii nu cunosc că în Republica Moldova nu mai funcționează legile, sau ele sunt interpretate după bunul plac. Nu sunteți veșnic la putere, stimați guvernanți, toate aceste decizii creează în continuare precedente. Nu susțin pe nimeni, nu aleg pe nimeni”, a declarat primarul.

Edilul spune că locuitorii Moldovenii nu sunt proști. „Astăzi, oamenii sunt scoși din funcții și sechestrați fără dovezi, Oamenilor li se spune să plece din funcții și să se bucure că nu sunt percheziționați. Altora li se invocă datorii și tranzacții la stat. Candidați electorali sunt scoși din cursă, aprobați legi la pachet fără analiză și expertiză. Puneți în funcție persoane loiale și de partid în fruntea instituțiilor de stat care trebuie să fie independente.

Lupta cu corupția este un paravan cu care vă acoperiți pentru ca oamenii să nu vadă eșecurile. Asta le vindeți oamenilor, imagini frumoase pe sursele media pe care le dețineți. Câteva la număr. Nu îmi expun poziția în susținerea candidatului de la Bălți, dar mă pronunț împotriva fărădelegilor. Sunt și vicepreședinte CALM și declar că este un pericol pentru fiecare demnitar, primar, candidat, pentru fiecare cetățean care dorește să-și expună o altă viziune.

Am mai spus „Dă-i omului putere și iată vedem cât de flămânzi de putere sunt cei care sunt gata cu orice preț să încalce legile”. Știu că avem și persoane competente în sistemul judecătoresc și că și DVS ați obosit de desconsiderarea celor care conduc. Aceste precedente sunt foarte grave”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că Marina Tauber, candidata Partidului ȘOR la Bălți, a fost scoasă din cursa electorală prin decizia de judecată. Ulterior, scrutinul în sine a fost anulat.

In this article