2400 de dolari falși, scoși din circuit de Polițiști și Procurori. Doua persoane reținute și cercetate penal

Ofițerii Secției Investigații Complexe a Direcției de Poliție a mun. Chișinău împreună cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Principal, au documentat și anihilat activitatea criminală a două persoane,...

Ofițerii Secției Investigații Complexe a Direcției de Poliție a mun. Chișinău împreună cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Principal, au documentat și anihilat activitatea criminală a două persoane, locuitori ai mun. Chișinău, pe faptul punerii în circulație a 2 400 de dolari falși. Aceștia s-au dovedit a fi un bărbat de 38 de ani, anterior judecat, și o femeie de 48 de ani.

Timp de patru luni, polițiștii de comun cu procurorii, au documentat activitatea celor doi suspecți, fiind acumulate probe concludente în privința lor. Aceștia prin intermediul mai multor case de schimb valutar au pus în circulație bancnotele cu nominalul de 100 de dolari, care s-au dovedit a fi cu semne de falsificare.

Acțiunile persoanelor au fost fixate de camerele de supraveghere instalate la casele de schimb valutar.

Ca urmare a efectuării perchezițiilor la domiciliile suspecților, au fost depistate şi ridicate mijloace bănești, telefoane mobile, cartele SIM care erau folosite la săvârșirea infracțiunii.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 236 ”Fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false”.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile iar femeia după expirarea a 72 de ore este cercetată în stare de libertate. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de infracțiune se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

La moment, forțele de ordine întreprind măsuri speciale de investigații și urmărire penală în stabilirea tuturor circumstanțelor cât și complicii lor, în comiterea infracțiunii.

In this article