Ceban: Astăzi am lansat scuarul Miorița. Dintr-o „junglă” s-a transformat într-o zonă modernă

Scuarul Miorița a fost lansat astăzi, după ce dintr-o „junglă” a fost reabilitat într-o zonă verde modernă. În același timp, sculptorul Veaceslav Jiglitski a primit titlu de cetățean...

Scuarul Miorița a fost lansat astăzi, după ce dintr-o „junglă” a fost reabilitat într-o zonă verde modernă. În același timp, sculptorul Veaceslav Jiglitski a primit titlu de cetățean de onoare, pentru munca depusă și creațiile sale care sunt în mai multe zone ale orașului. Titlu a fost înmânat de primarul general Ion Ceban.

„În spate am un scuar foarte amenajat. Am făcut acest lucru pentru sutele de familii care trăiesc în spate. Anterior aici o adevărată junglă și era foarte greu să treci. Era o zonă unde era periculoasă. Am încercă să valorificăm această zonă, aducerea unei frumoase compoziții. Este vorba de o sculptură a lui Veaceslav Jiglitski. Eu cred că poate o carte de vizită a orașului.

În scuar am schimbat practic tot, terenuri de joacă pentru copii, mobilier urban, pavaj, zone verzi, etc. Eu vreau să îi mulțumesc lui Veaceslav Jiglitski și sper că aceste proiecte vor continua, precum scuarul Eminescu, cu Veronica Micle, sau Guguță. Toate aceste zone vreau ca să devină cărți de vizită a municipiului”, a declarat Ceban.

In this article