Ceban a anunțat ce are în plan pentru sărbătorile de Crăciun. Când vor fi aprinse luminițele, unde va fi amplasat bradul și ce va fi în PMAN

Startul sărbătorilor de iarnă va fi dat pe 1 decembrie la ora 17:15. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o conferință de presă. Potrivit edilului, pomul...

Startul sărbătorilor de iarnă va fi dat pe 1 decembrie la ora 17:15. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o conferință de presă.

Potrivit edilului, pomul de Crăciun va fi amplasat în spatele Arcului de Triumf, iar în scuarul Catedralei va fi organizat un orășel de sărbătoare. De asemenea, cât privește Piața Marii Adunări Naționale, municipalitatea își propune să amplaseze caruseluri pentru cei mici și probabil și un patinoar.  Primarul a mai precizat că luminițele în capitală vor fi conectate treptat în diferite sectoare.

„Cert este că oamenii au obosit de situația pandemica. Acuș sunt doi ani. Respectiv nu vrem ca sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, atmosfera de sărbătoare să lipsească din viața noastră. Nu poate fura nimeni spiritul Sărbătorilor, nici pandemia, nici cei de la Guvernare. Vrem ca orașul să arate frumos în această perioadă. Am pus accentul pe ornamentarea Chișinăului. Ne-am propus ca în fiecare an să procurăm elemente decorative și să fie la balanța Preturilor și direcțiilor. Așa am făcut doi ani la rând. În acest an acestea sunt suplinite.

Nu am permis cum se făcea până la mandatul meu, ca decorațiunile pentru sărbătorile de iarnă să fie închiriate și întoarse, iar în fiecare an să se arunce banii”, a declarat Ceban.

 

Primarul general a punctat că în fiecare sector sunt stabilite mai multe locații unde vor fi amenajate zonele pentru locuitori și vizitatori.

Toate cercurile din oraș unde anterior erau pline de panouri publicitare, vor fi amenajate cu diverse elemente și decorațiuni. Aleile și scuarurile vor îmbrăca straie de sărbătoare. Străzile principale, dar și trotuarele la fel vor fi împodobite.

„Am îndemnat și permitem tuturor agenților economici să-și amenajeze spațiul pe lângă restaurante, oficii, cafenele și diverse localuri. La fel există mai multe locații unde agenții economici amenajează spații. Pe teritoriul Chișinăului la fel au fost depistate locații unde vor fi amplasate târguri de Crăciun.

Cu păstrarea distanței și normelor impuse în această perioadă. Din păcate sunt foarte puțini agenți economici care doresc să participe. Specialiștii caută o formulă optimă pentru activitate. Vreau ca orașul să fie la nivelul altor Capitale unde locuitorii se pot mândri și pot să arate copiilor toate aceste momente frumoase”, a mai punctat edilul.

In this article