Ceban: ”10 centre de zi pentru copii și familii au fost deschise de Primăria Chişinău”

Atitudinea și implicarea contează! 10 centre de zi pentru copii și familii au fost deschise de Primăria Chişinău, în parteneriat cu UNICEF Moldova. Anunțul a fost făcut de...

Atitudinea și implicarea contează! 10 centre de zi pentru copii și familii au fost deschise de Primăria Chişinău, în parteneriat cu UNICEF Moldova. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa din rețelele de socializare.

“Sunt convins că aceste centre vor deveni un loc în care copiii vor simți că sunt înconjurați de grijă și iubire, având toate oportunitățile pentru a-și dezvolta abilitățile și a-și realiza întregul potențial. Muncim pentru a crea cât mai multe asemenea spaţii prietenoase pentru copii şi tineri, care ar preveni comportamentul riscant”, a declarat Ion Ceban.

Copiii au acces la servicii și programe specializate, care includ asistență individualizată, consiliere psihologică individuală și de grup, precum și utilizarea spațiilor dotate cu materiale didactice, literatură de specialitate, jocuri de societate și de dezvoltare, echipamente robotice și multe altele.

“Pentru deschiderea celor 10 centre, Primăria Chișinău a alocat 7,2 milioane de lei. Suportul UNICEF Moldova este de 4,6 milioane lei. Beneficiarii sunt copiii aflați în situație de risc cu vârsta de la 7 la 18 ani, inclusiv refugiați şi familiile acestora”, a menționat edilul.

Acțiunile se desfășoară în cadrul Memorandumului de înțelegere încheiat între Primăria Chișinău și UNICEF Moldova, care prevede acordarea asistenței tehnice pentru asigurarea drepturilor copiilor și adolescenților din municipiul Chișinău.

Centrele se află pe următoarele adrese:
1.Str. Gheorghe Asachi, 49
2.Str. Alba Iulia, 122
3.Şos. Munceşti, 808
4.Bd. Mircea cel Bătrân, 24
5.Str. Ion Pelivan, 15
6.Str. Socoleni, 15
7.Str. Matei Basarab, 5/5
8.Str. Podul Înalt, 22
9.Str. Lomonosov, 40/2
10.Str. Nicolae Titulescu, 8

In this article