Ce sumă de bani au găsit organele de drept la atacatorul de la Aeroport

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au fost întrebați ce sumă de bani a fost găsită la atacatorul de la Aeroportul Internațional Chișinău, Rustam Ashurov. Procurorul general interimar, Ion Munteanu,...

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au fost întrebați ce sumă de bani a fost găsită la atacatorul de la Aeroportul Internațional Chișinău, Rustam Ashurov.

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a declarat pentru Ziarul de Gardă că „nu este vorba despre sume exagerat de mari, ci atât cât să acopere niște cheltuieli de rutină”.

„Referitor la suma de bani care a fost găsită, eu știu despre ce sumă este vorba, dar la moment nu cred că pot să vă comunic. Nu este vorba despre sume exagerat de mari, ci atât cât să acopere niște cheltuieli de rutină (…). Sunt detalii din urmărirea penală. Urmărirea penală nu a fost finalizată. Vom veni cu detalii când va fi adoptată o soluție. Îmi pare că era vorba despre dolari. Acum nu știu exact, nu vreau să vă duc în eroare. Cu siguranță nu este vorba despre sume exorbitante”, a precizat Ion Munteanu.

Conform unor surse ale Ziarului de Gardă, organele de drept au găsit la atacatorul de la aeroportul din Chișinău aproximativ 2.000 de dolari.

Vineri, 30 iunie 2023, un atac armat a avut loc în incinta Aeroportului din Chișinău. Nemulțumit că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul R. Moldova, un bărbat care venea din Turcia, cetățean al Tadjikistanului, a atacat polițistul de frontieră Serghei Muntean, i-a luat arma și l-a împușcat. Ulterior, atacatorul a mai împușcat un bărbat, angajat în securitatea aeroportuară, Igor Ciofu. Ambele victime au decedat.

Pe 4 iulie 2023, în Republica Moldova a fost decretată zi de doliu național, iar drapelele de stat au fost coborâte în bernă. Șefa statului a semnat și un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, și lui Serghei Munteanu, agent-șef adjunct al Poliției de Frontieră al MAI.

Agresorul, rănit în schimbul de focuri din timpul asaltului, a murit pe 3 iulie 2023 la spital.

In this article