Atacatorul de pe Aeroportul Chișinău va fi înmormântat în Tadjikistan

Rustam Așurov, atacatorul care a ucis doi oameni la Aeroportul Chișinău, va fi înmormântat în Tadjikistan. Rudele acestuia au cerut repatrierea corpului neînsuflețit. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker...

Rustam Așurov, atacatorul care a ucis doi oameni la Aeroportul Chișinău, va fi înmormântat în Tadjikistan. Rudele acestuia au cerut repatrierea corpului neînsuflețit.

Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de către reprezentanții Ambasadei Tgadjikistanului la Kiev.

Reprezentantul instituției a declarat că rudele lui Așurov intenționează să repatrieze corpul neînsuflețit. Potrivit sursei citate, rudele acestuia urmează să ajungă la Chișinău, pe cale aeriană, în viitorul apropiat, posibil astăzi.

Vineri, 30 iunie 2023, un atac armat a avut loc în incinta Aeroportului din Chișinău. Nemulțumit că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul R. Moldova, un bărbat care venea din Turcia, cetățean al Tadjikistanului, a atacat polițistul de frontieră Serghei Muntean, i-a luat arma și l-a împușcat. Ulterior, atacatorul a mai împușcat un bărbat, angajat în securitatea aeroportuară, Igor Ciofu. Ambele victime au decedat.

Pe 4 iulie 2023, în Republica Moldova a fost decretată zi de doliu național, iar drapelele de stat au fost coborâte în bernă. Șefa statului a semnat și un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, și lui Serghei Munteanu, agent-șef adjunct al Poliției de Frontieră al MAI.

Agresorul, rănit în schimbul de focuri din timpul asaltului, a murit pe 3 iulie 2023 la spital.

In this article