CCM a respins solicitarea democraților de a anula modificările operate la Legea Procuraturii

Curtea Constituțională (CCM) a respins sesizarea unui grup de deputați ai Partidului Democrat din Moldova (PDM) privind suspendarea modificărilor la legea Procuraturii, operate recent de către Parlament. Curtea...

Curtea Constituțională (CCM) a respins sesizarea unui grup de deputați ai Partidului Democrat din Moldova (PDM) privind suspendarea modificărilor la legea Procuraturii, operate recent de către Parlament.

Curtea a menționat că solicitarea de suspendare a acțiunii prevederilor contestate nu este motivată. Totodată, CCM a reținut că argumentele autorilor sesizării, în partea referitoare la desfășurarea concursului pentru selectarea Procurorului General, nu se încadrează în temeiurile prevăzute de articolul 71 din Codul jurisdicției constituționale și de articolul 251 din Legea cu privire la Curtea Constituțională.

Înalta Curte a mai constatat că poate efectua analiza aspectelor invocate drept temei al suspendării doar la etapa examinării fondului cauzei, motiv pentru care consideră că trebuie să respingă solicitarea autorilor sesizării, pentru a nu prejudeca fondul cauzei.

In this article


Join the Conversation