Cazul lui Ceaus: Persoanele implicate în răpire vor fi anunțate în căutare internațională

Anchetatorii de la Chișinău au identificat toate persoanele, implicate în răpirea ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus. Potrivit informațiilor, o bună parte dintre aceștia sunt angajații structurilor de spionaj de...

Anchetatorii de la Chișinău au identificat toate persoanele, implicate în răpirea ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus. Potrivit informațiilor, o bună parte dintre aceștia sunt angajații structurilor de spionaj de la Kiev. Despre aceasta scrie portalul ucrainean strana.ua, făcând trimitere la surse din cadrul organelor de drept din Republica Moldova.

Sursa citată mai scrie că Procuratura Generală de la Chișinău pregătește actele necesare pentru a-i anunța în căutare internațională.

Amintim că ex-judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus a fost răpit de pe teritoriul Republicii Moldova în data de 3 aprilie. Poliția a identificat că acesta a fost scos din țară într-un automobil cu numere diplomatice, care îi aparține ambasadei Ucrainei la Chișinău. Jurnaliștii de investigație de la Rise Moldova au scris că această operațiune a avut loc cu suportul și acceptul SIS-ului de la Chișinău, care se subordonează președintelui Maia Sandu.

In this article