Cavcaliuc prezintă dovezi care confirmă MINCIUNILE lansate de MAEIE (Video)

Gheorghe Cavcaliuc afirmă că MAEIE a dezinformat opinia publică atunci când a anunţat că liderul PACE ar avea interdicţie de intrare în Rusia şi s-a pornit la drum...

Gheorghe Cavcaliuc afirmă că MAEIE a dezinformat opinia publică atunci când a anunţat că liderul PACE ar avea interdicţie de intrare în Rusia şi s-a pornit la drum conştient de acest fapt. În acest sens, Cavcaliuc a prezentat dovezi că a primit interdicția abia acum și acordă 24 de ore Ministerului Afacerilor Externe să dezmintă informațiile.

„Interdicția ilegală de a intra în Federația Rusă am primit-o ieri, 4 iulie, de la organele FSB. Potrivit documentului, persoana mea prezintă pericol pentru securitatea statului rus și am interdicție de a intra pe teritoriul țării până la 1 ianuarie, 2022. Acest joc murdar a fost făcut de politicienii moldoveni, care au conexiuni la nivel mic în Rusia, Au încercat să-mi știrbească imaginea și autortiatea”, a declarat liderul PACE.

Totodată, Cavcaliuc s-a plâns că MAEIE şi Ambasada R. Moldova de la Moscova nu au intervenit în niciun fel pentru a-l ajuta și a cerut demisia de onoare a conducerii ministerului de Externe.

„Acest minister este unul incompetent, iar cei care au luat decizii și au publicat astfel de comunicate mincinoase ar trebuie să-și dea demisia de onoare. Le dau 24 de ore să facă dezmințire în adresa mea și a colegilor mei, să aduca adevărul societății și organelor mass-media, și, bineînțeles, să facă bunul meu nume și al colegilor mei”, afirmă Cavcaliuc.

Gheorghe Cavcaliuc a adresat și un demers public către ambasadorul Federației Ruse la Chișinău și a solicitat o întâlnire, pentru a clarifica interdicția ilegală și detenția din aeroportul din Moscova.

In this article