Cauză penală de trafic de influență remisă în instanța de judecată

Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău Oficiul Principal cu suportul ofițerilor Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au documentat activitatea unei persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de...

Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău Oficiul Principal cu suportul ofițerilor Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au documentat activitatea unei persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Conform învinuirii înaintate de procurori, la data de 30 ianuarie 2023, acuzatul, în cadrul discuției telefonice avute cu un martor, acționând prin intenție directă, susținând că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a-i determina pe aceștia să radieze din sistemul electronic nominalizat, 10 puncte de penalizare aplicate anterior în privința martorului, a pretins de la acesta mijloace bănești în sumă de 3000 lei, urmând ca în viitorul apropiat, să asigure realizarea acțiunilor promise.

Ca rezultat al măsurilor speciale de investigație și a percheziției corporale efectuate în privința învinuitului, au fost fixate acțiunile de transmitere și primire a banilor precum și au fost ridicate mijloacele bănești destinate pentru comiterea infracțiunii.

Urmărirea penală în cazul dat a fost finisată la 27 martie 2023 cauza penală fiind expediată în instanță, pentru examinare în fond.

Dacă vinovăția persoanei va fi demonstrată, aceasta riscă pedeapsă cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 6 ani.

În contextul fenomenului corupției care persistă în societate, Procuratura va reacționa prompt la orice acțiuni de corupere a funcționarilor publici, deferind justiției fiecare caz în parte.

Totodată amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de către instanța de judecată.

In this article