Câte 5000 de dolari pentru fiecare ucrainean, transportat ilegal în Republica Moldova

Un bănuit în organizarea migrației ilegale pentru cetățenii Ucrainei este documentat de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD. Acesta ar fi cerut pentru serviciile sale...

Un bănuit în organizarea migrației ilegale pentru cetățenii Ucrainei este documentat de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD. Acesta ar fi cerut pentru serviciile sale câte 5000 de dolari pentru fiecare ucrainean trecut ilegal în Republica Moldova.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală, polițiștii de frontieră au stabilit că un conațional organiza traversarea frauduloasă a persoanelor din Ucraina în Republica Moldova, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Direcția de operare al acestuia era raionul Taraclia. Moldoveanul ar fi pretins de la trei cetățeni ai Ucrainei câte 5000 de dolari pentru fiecare, ca ultimii să ajungă în Republica Moldova. Ucrainenii sunt bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 45 de ani.

În privința moldoveanului, ofițerii de urmărire penală ai Direcției au inițiat un proces penal, fiindu-i recunoscut statutul de bănuit. Totodată, autoturismul utilizat în transportarea străinilor a fost ridicat și indisponibilizat.

Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor  și identificării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale.

In this article