Captură uriașă de droguri la Aeroportul din Chișinău, în valoare de peste 50 de milioane de lei

Angajații postului vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău au dejucat o tentativă de introducere ilegală a 15,6 kg de droguri de tip „MDMA” în Republica Moldova. Substanța pură,...

Angajații postului vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău au dejucat o tentativă de introducere ilegală a 15,6 kg de droguri de tip „MDMA” în Republica Moldova. Substanța pură, utilizată în producerea pastilelor ecstasy, valorează pe piața neagră peste 50 de milioane de lei, conform estimărilor specialiștilor.

„Documentat pe caz este un cetățean al Israelului, în vârstă de 32 de ani, care a sosit în Republica Moldova cu ruta Amsterdam – Chișinău și a comunicat controlului vamal că nu are nimic de declarat. Acționând în baza indicatorilor analizei de risc, funcționarii vamali au dispus efectuarea controlului fizic al bagajului bărbatului, iar în rezultat au fost depistate 3 cutii sigilate, cu inscripția hrană pentru animale, însă în interiorul acestora, au fost depistate droguri în stare pură”, transmite Serviciul Vamal într-un comunicat.

Persoana bănuită a fost reținută, iar în baza mandatului Judecătoriei Chișinău aceasta a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Autoritățile au declanșat o serie de acțiuni coordonate, inclusiv cinci percheziții în municipiul Chișinău, la persoanele potențial implicate în acest caz.

In this article