Captură nocturnă de țigări de contrabandă, la sud, în sumă de peste 800.000 lei

Angajații Direcției regionale Sud a Poliției de Frontieră de comun cu ofițerii SIS și procurorii PCCOCS, investighează o încercare de scoatere din țară, în afara punctelor de trecere...

Angajații Direcției regionale Sud a Poliției de Frontieră de comun cu ofițerii SIS și procurorii PCCOCS, investighează o încercare de scoatere din țară, în afara punctelor de trecere a frontierei oficiale, a unei cantități de 33.900 pachete de țigări, în regiunea de sud a țării.
 
Tentativa de contrabandă a avut loc în noaptea dinspre 29 spre 30 iunie, în jurul orei 23. Planul membrilor grupului infracțional vizat a fost deconspirat în baza informațiilor operative obținute și gestionate de oamenii legii, ceea ce a permis reținerea în flagrant a trei persoane. Ulterior totalizării capturii de țigări, oamenii legii au estimat costul acestora pe piața neagră de peste Prut la cifra de 1.600.000 MDL.

Persoanele reținute au vârste cuprinse între 22 și 51 de ani, sunt domiciliați în raionul Cahul și sunt la prima abatere de natură penală. Au fost ridicate inclusiv automobilul, autocamionul și barca gonflabilă pe care intenționau să o folosească la comiterea infracțiunii, iar lotul de țigări a fost indisponibilizat. De asemenea, în imobilele gestionate de persoanele reținute au fost depistate cutii de carton goale de la pachetele de țigări, ridicate de oamenii legii pe malul râului Prut.

Ulterior audierii acestora de către procurorii PCCOCS, oamenii legii vor decide asupra necesității aplicării arestului preventiv și a sechestrului asupra mijloacelor de transport.

Investigațiile continuă, în vederea deconspirării tuturor participanților și aspectelor infracțiunii, timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article