Captură de cânepă de 1.500.000 lei și cercetări pentru trafic de droguri

Procurorii PCCOCS, Oficiul „Nord,” de comun cu Poliția Națională, anunță o captură de plante de cânepă de circa 1.500.000 lei cultivate în proximitatea satului Pelinia – Drochia.  Acesta...

Procurorii PCCOCS, Oficiul „Nord,” de comun cu Poliția Națională, anunță o captură de plante de cânepă de circa 1.500.000 lei cultivate în proximitatea satului Pelinia – Drochia. 

Acesta ar fi prețul pe piața neagră a celor circa 400 plante de cânepă, care urmau să fie comercializate, după procesare, atât în Drochia, cât și în Bălți. Oamenii legii menționează că acestea erau crescute prin folosirea metodelor care să le sporească profitul ilegal – irigarea prin picurare.

Cei trei bărbați cercetați pentru trafic de droguri au vârste de 36, 51 și 75 de ani. Urmare a celor opt percheziții în Bălți și Drochia, oamenii legii au ridicat și sistemul de irigare folosit, precum și dispozitive pentru consumarea drogurilor și telefoane care ar fi fost folosite la comercializarea drogurilor, în decursul anului curent.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article