Cânepă verde și uscată, depistate de polițiștii de frontieră

Noi rezultate au fost înregistrate în cadrul operațiunii ”MAC 2019”, cânepă depistată la frontiera moldo-română, dar și în gospodăria unei familii din orașul Briceni, transmite Breaking News. În...

Noi rezultate au fost înregistrate în cadrul operațiunii ”MAC 2019”, cânepă depistată la frontiera moldo-română, dar și în gospodăria unei familii din orașul Briceni, transmite Breaking News.

În preajma localității Costuleni, raionul Ungheni, polițiștii de frontieră au depistat peste 500 de plante de canabis, care se întindeau pe un teren de 20m2. Plantele erau în diferite faze de vegetație și atingeau o înălțime de până la 2,5 metri. Plantația creștea nu departe de terenurile agricole, ce aparțineau unor locuitori ai sat. Costuleni. Până la luarea unei decizii în cazul dat, cânepa a fost smulsă și depozitată în camera de corpuri delicte a Direcției.

În orașul Briceni, polițiștii de frontieră au efectuat o percheziție la domiciliu, având bănuieli rezonabile pe faptul cultivării și realizării ulterioare a plantelor cu conținut narcotic. Astfel, ofițerii de investigații din Direcția regională NORD au depistat în grădină câteva tufe de cânepă verde și uscată.

De menționat că angajații Poliției de Frontieră, alături de reprezentanții subdiviziunilor MAI, continuă să întreprindă în cadrul operaţiunii ”MAC 2019”, care se va desfășura până la 31 august curent, măsuri speciale pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit de droguri de origine vegetală, nimicirii plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificării persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.

In this article


Join the Conversation