Campania „O zi anticorupţie în oraşul tău” desfășurat în Leova

Mai mulţi locuitori din raionul Leova au fost instruiţi cum să prevină şi să semnaleze cazurile de corupţie în cadrul campaniei „O zi anticorupţie în oraşul tău”. Acţiunea...

Mai mulţi locuitori din raionul Leova au fost instruiţi cum să prevină şi să semnaleze cazurile de corupţie în cadrul campaniei „O zi anticorupţie în oraşul tău”. Acţiunea este desfăşurată de Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei, transmite Breaking News,

Reprezentanţii sectorului privat care au participat la instruire susţin că astfel de activităţi trebuie desfăşurate la scară largă, astfel ca oamenii de afaceri să cunoască mai bine mecanismele anticorupţie existente în ţara noastră. „Este important să fim la curent cu toate informaţiile care au fost prezentate astăzi, astfel ca să ne putem apăra drepturile”, susţine Vera Belicci, femeie de afaceri.

Campania „O zi anticorupţie în oraşul tău” se desfăşoară sub sloganul „Atitudinea ta contează – spune NU corupţiei”. Acţiunea are loc o dată pe lună, ofiţerii anticorupţie deplasându-se în câte un raion al ţării din zonele centru, nord şi sud.

Proiectul „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova” este implementat de PNUD, în parteneriat cu Centrul Naţional Anticorupţie şi Oficiul Avocatului Poporului, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei. Proiectul se va desfăşura în perioada 2019-2021 şi va fortifica capacitățile actorilor din sectorul public și privat, precum și ale organizațiilor societății civile, pentru implementarea eficientă a instrumentelor și standardelor de prevenire a corupției.

 

In this article


Join the Conversation