Calvarul prin care au trecut doi moldoveni, după ce și-au făcut test la COVID-19 într-un laborator privat

Prin adevărat calvar au trecut doi cetățeni, care și-au făcut test la depistarea COVID-19, în laboratoare private. Rezultatele au fost pozitive, iar persoanele erau sigure că sunt...

Prin adevărat calvar au trecut doi cetățeni, care și-au făcut test la depistarea COVID-19, în laboratoare private. Rezultatele au fost pozitive, iar persoanele erau sigure că sunt infectate. Acestea au mers la instituția de stat, unde li s-a făcut un test repetat. Mare a fost mirarea și bucuria când au aflat că sunt sănătoși. Despre acest caz a povestit ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul conferinței de presă.

„Îmi pare rău că unele clinci private au o găselniță de a profita pe sănătatea oamenilor. Afacerea nu trebuie făcută în detrimentul oamenilor”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății a mai spus că în acest caz, avem un final pozitiv, când oamenii s-au dovedit a fi sănătoși. Pericolul cel mare poate fi când cetățenii vor primi rezultat negativ la clinica privată, iar în realitate ar putea fi infectați cu virusul de tip nou. Dumbrăveanu a reiterat că în Republica Moldova doar laboratorul agenției Naționale de sănătate Publică este acreditat de OMS pentru a face teste la depistarea COVID-19.

In this article