Caldarâmul descoperit pe strada 31 August va fi conservat

Autoritățile locale au decis să efectueze lucrări de conservare a caldarâmului de pe strada 31 August, descoperit în timpul lucrărilor de reabilitare capitală a străzii. Potrivit municipalității, decizia...

Autoritățile locale au decis să efectueze lucrări de conservare a caldarâmului de pe strada 31 August, descoperit în timpul lucrărilor de reabilitare capitală a străzii.

Potrivit municipalității, decizia a fost luată în scopul protejării porțiunii de drum acoperite cu pavaj vechi, iar la moment se fac lucrări de instalare a sistemului de drenaj, care este important pentru a evita degradarea caldarâmului.

Soluția de conservare a fost elaborată de proiectant și transmisă spre notificare și avizare Consiliului naţional al monumentelor istorice la 6 decembrie 2023.

Autoritățile declară că lucrările nu afectează zona de monument istoric, întrucât drenajul se montează la extremitățile acesteia.

Totodată, municipalitatea a avertizat că este limitat accesul autoturismelor pe segmentul de drum cu caldarâm, de la str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni până la str. A. Pușkin, zona fiind securizată corespunzător.

Reamintim că, recent, pe porțiunea de stradă calificată drept monument istoric au fost surprinse mai multe automobile parcate.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
In this article