Cadavrul unei femei goale, cu picioarele legate cu sârmă, și 20 de copii arși, găsiți în Israel

Numărul morților în războiul dintre Israel și Hamas crește pe zi ce trece. La 12 zile de la atacul fără precedent, cadavrele oamenilor încă se mai găsesc printre...

Numărul morților în războiul dintre Israel și Hamas crește pe zi ce trece. La 12 zile de la atacul fără precedent, cadavrele oamenilor încă se mai găsesc printre clădirile dărâmate în cartierele aflate în apropierea graniței cu Gaza, scrie BBC.

Atenție, detalii care vă pot afecta emoțional!

Echipele de recuperare au scos miercuri dintre dărâmăturile din kibuțul Be’eri cadavrul unei femei. Era goală și avea picioarele legate cu sârmă. În apropiere au fost găsite cadavrele a peste 20 de copii, legate între ele și arse, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Imaginile sunt greu de descris, și chiar și salvatorii cu experiență fac cu greu față situației.

În Nir Oz, ambulanțe și dube negre trec încet pe lângă gard. Comunitatea este afectată de haosul atacului. Pisicile oferă singura mișcare. Deasupra capului, explozii puternice umplu regulat liniștea, Gaza este la doar trei mile distanță.

Imagini apocaliptice în Israel

Teroriștii Hamas au atacat devreme Nir Oz. Supraviețuitorii spun că una din patru persoane sunt moarte sau date dispărute, inclusiv un britanic, Danny Darlington. S-a născut și a crescut în Manchester, înainte de a se muta recent în Germania și a-și vizita familia în kibuț. Un vecin a identificat cadavrul lui Danny în dimineața de după atac, dar familia încă așteaptă confirmarea oficială că acesta este mort.

Danny nu trebuia să fie acolo în dimineața atacului. Fratele său vitreg, Lior Peri, îl aștepta să se întoarcă la Tel Aviv cu o zi înainte, dar Danny a decis să rămână o noapte în plus. Lior a primit un mesaj sâmbătă dimineață, din timpul atacului: în care Danny îi spunea: „La naiba, mare haos e în kibuț”. De atunci, familia nu mai știe nimic de Danny.

Tatăl lui Lior, Haim Peri, a dispărut și el din Nir Or în timpul atacului. Haim ducea copiii bolnavi din Gaza la spitalele israeliene și îi plăcea să colecționeze opere de artă. El și soția lui, Osnat, se ascundeau într-o cameră din casă când atacatorii Hamas au intrat. Haim i-a spus soției să se ascundă în spatele unei canapele, iar el a deschis ușa și s-a predat. Haim a fost luat ostatic. Soția lui încă se ascundea când casa le-a fost jefuită de teroriștii Hamas.

Familiile celor decedați și dispăruți sunt revoltate că nu primesc mai repede informații despre soarta acestora.

„Ne uităm la un masacru”

Între timp, în mai multe corturi militare se aduc saci cu cadavre. La un centru, sunt mai mult de o duzină de containere de transport maritim, cu rafturile lor stivuite cu saci cu cadavre. Medicii spun că aproximativ 1.000 de trupuri au fost aduse acolo. Căpitanul Maayan spune că este un masacru

„Nu am văzut un cadavru care să fi fost împușcat o singură data. Pe fiecare corp, am văzut abuzuri, torturi și atâtea tăieturi, atâtea împușcături, atâtea vânătăi la cap și la membre. Nu pare că suntem în război și vedem victime. Pare că suntem într-un masacru și ne uităm la un masacru”, a spus căpitanul Maayan.

A fost nevoie de nouă ore pentru ca armata să ajungă în Nir Oz.

In this article