Cadavrul lui Navalnîi, de negăsit

Echipa opozantului rus Alexei Navalnîi și-a exprimat revolta față de întârzierea predării corpului neînsuflețit al acestuia familiei sale, cerând autorităților să procedeze imediat. Navalnîi, în vârstă de 47...

Echipa opozantului rus Alexei Navalnîi și-a exprimat revolta față de întârzierea predării corpului neînsuflețit al acestuia familiei sale, cerând autorităților să procedeze imediat. Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a murit subit în închisoarea „Polar Wolf” vineri, conform serviciilor penitenciarelor ruse.

Purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmiș, a declarat că mama lui Navalnîi, Liudmila Navalnaia, a fost notificată oficial de moartea fiului său și a sosit sâmbătă la închisoarea din regiunea arctică unde acesta a murit. Cu toate acestea, trupul disidentului nu a fost găsit la morga din Salehard, conform BBC Rusia și Reuters.

Avocatul și mama lui Navalnîi au mers la morgă, dar aceasta era închisă, iar autoritățile au spus că nu au cadavrul lui Navalnîi. Kira Yarmiș a declarat că trupul lui Navalnîi ar fi fost ridicat de către anchetatorii de la IC (Comitetul de Investigații) și că se efectuează „investigații” cu acesta. Echipa lui Navalnîi a cerut predarea imediată a corpului său familiei.

Navalnîi ispășea o pedeapsă de aproape 30 de ani de închisoare și fusese transferat în închisoarea arctică în decembrie, după ce anunțase o campanie împotriva realegerii lui Putin. Acuzațiile aduse Kremlinului de către opoziție și presa independentă rusă, precum și de ministerele de externe occidentale, au fost calificate drept „inacceptabile” de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

In this article