Bunuri în valoare de 2 milioane lei – sechestrate de ARBI

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre, în valoare de peste 2 milioane de lei, săptămâna trecută. Printre bunurile indisponibilizate sunt două construcții...

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre, în valoare de peste 2 milioane de lei, săptămâna trecută. Printre bunurile indisponibilizate sunt două construcții locative, o încăpere nelocativă, două terenuri agricole și unul de construcție. De asemenea, în dosarul ”Vama” au fost ridicați 675 000 de lei dintr-o casetă de siguranță și s-a aplicat sechestru pe un automobil de model Hyundai Tucson în valoare de 350 de mii de lei.

Direcția generală asigurare operativă a efectuat 4 expertize judiciare – 3 IT și una grafoscopică, în procedură fiind alte 61 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 333 de cauze penale. Săptămâna precedentă a fost propusă pentru transmitere în instanța de judecată o cauză penală și au fost expediate în adresa ARBI două delegații pentru efectuarea investigațiilor financiare paralele.

Direcția legislație a întocmit 4 de rapoarte de expertiză anticorupție și 5 avize. Direcția analitică a finalizat o analiză strategică și 7 operaționale, alte 67 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 7 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 138 de caziere de integritate.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 28 de apeluri. În penitenciare se află 17 persoane, arestate în dosarele CNA.

In this article