Brazii și molizii din Capitală vor fi reciclați

Toți brazii care au ajuns în casele chișinăuienilor de sărbătorile de iarnă, vor fi reutilizați, la fel ca și în anii precedenți. Despre aceasta scrie primarul general Ion...

Toți brazii care au ajuns în casele chișinăuienilor de sărbătorile de iarnă, vor fi reutilizați, la fel ca și în anii precedenți. Despre aceasta scrie primarul general Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Edilul îndeamnă locuitorii capitalei să depoziteze brazii și molizii utilizați la sărbătorile de iarnă, în apropierea platformelor de colectare a deșeurilor menajere, de unde ulterior vor fi colectați de serviciile specializate din cadrul Primăriei pentru a fi transportați spre reciclare.

„Pomii vor fi transportați centralizat, la platforma de deșeuri biodegradabile unde vor fi tocați, iar rumegușul rezultat în urma tocării va fi utilizat pentru compost organic.

Acest compost va fi utilizat de către specialiștii Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” în calitate de îngrășământ organic pentru plante și pentru fertilizarea solului”, a punctat Ceban.

Primarul roagă toți locuitorii capitalei să nu arunce brazii direct în containerele pentru deșeuri.

In this article