Boxeri din Muntenegru, întorși din R. Moldova: Reacția autorităților

O echipă de boxeri din Muntenegru a făcut cale întoarsă de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Cei cinci sportivi urmau să participe la un campionat organizat în R. Moldova,...

O echipă de boxeri din Muntenegru a făcut cale întoarsă de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Cei cinci sportivi urmau să participe la un campionat organizat în R. Moldova, care se va desfășura în perioada 14-17 februarie.

Potrivit Infotag, sportivii, împreună cu antrenorul lor, au primit refuz de intrare pe teritoriul țării noastre.

„Echipa noastră s-a confruntat cu o situație neașteptată și neplăcută. Și anume pe Aeroportul din Chișinău. Polițiștii nu ne-au lăsat să intrăm în R. Moldova, fără explicații specifice. După câteva ore de așteptare, au luat actele și ne-au ordonat să revenim în avionul care pleca a doua zi, la 09:20, spre Istanbul, iar abia seara la 19:40 din Istanbul spre Podgorica”, au anunțat reprezentanții clubului sportiv din Muntenegru.

Ofițerul de presă din cadrul Poliției de Frontieră a venit cu o reacție: ”Poliția de Frontieră precizează că, în ultimele 24 de ore, mai mulți cetățeni străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova, pe motiv că nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. 

Totodată, amintim că, după data 24 februarie, odată cu instituirea situației de urgență, legată de război în imediata apropiere de frontiera de stat a Republicii Moldova, la intrarea în țară toți cetățenii străini trec un control special, în contextul excluderii unor riscuri de securitate”.

In this article