A creat un cont fals pe o rețea de socializare și a estorcat de la un bărbat prin mesagerie 16 mii de lei

Un tânăr de 22 de ani din Chișinău este cercetat penal pentru escrocherie. Acesta și-a creat un cont fals pe o rețea de socializare și, sub pretextul unei...

Un tânăr de 22 de ani din Chișinău este cercetat penal pentru escrocherie. Acesta și-a creat un cont fals pe o rețea de socializare și, sub pretextul unei fapte mincinoase, a estorcat de la un bărbat prin mesagerie 16 mii de lei.

În speță, suspectul și-a creat contul fals din numele fratelui victimei și motivând că se află în spital are nevoie urgentă de bani pentru tratament.

Victima de 32 ani a transmis banii prin intermediul unui terminal de plată al unei bănci în Telenești.

Ofițerii Direcției investigații criminale a INI, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Telenești, sub conducerea procuraturii Telenești, au efectuat percheziții la domiciliul suspectului, unde au depistat și ridicat telefonul mobil utilizat la comiterea infracțiunii.

De asemenea, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au acumulat probatoriu la complicitatea altor două persoane implicate în infracțiune.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 190 din Codul Penal al RM „Escrocheria”.

Poliția atenționează repetat despre mai multe acțiuni de estorcare de bani și înșelăciune a cetățenilor prin transmiterea de informații false și solicitarea anumitor sume bănești.

În acest sens, îndemnăm cetățenii să fie vigilenți și să raporteze cazurile de escrocherie la Poliție.

 

In this article