Boschetar din Chișinău trimis pe banca acuzaților pentru omor intenționat și trei episoade de vătămare medie a integrității corporale sau a sănătății

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana, informează despre expedierea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui bărbat, acuzat de omor intenționat, săvârșit din interes material,...

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana, informează despre expedierea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui bărbat, acuzat de omor intenționat, săvârșit din interes material, cu deosebită cruzime (art.145 alin.(2) din Codul penal) și trei episoade de vătămare intenționată medie a integrității corporale sau a sănătății, săvârșite din motiv de ură națională (art.152 alin.(2) din Codul penal).
Potrivit probelor administrate de către procurori, bărbatul vizat este învinuit că, pe parcursul lunii ianuarie 2022, la date diferite de timp a săvârșit omorul intenționat al unei persoane și trei episoade de vătămare intenționată medie a integrității corporale sau a sănătății.
Mai exact, bărbatul care s-a dovedit a fi o persoană fără loc permanent de trai, în timp ce se afla într-o încăpere din sectorul Ciocana al capitalei, urmare a apariției unui conflict spontan cu victima, care la fel era un bărbat și care s-a opus ca făptuitorul să sustragă un calorifer uzat din acea încăpere, i-a aplicat ultimului cu o deosebită cruzime, în jur de 13 lovituri în regiunea capului, cu o bucată de lemn și o cheie franceză, cauzându-i vătămări corporale care au dus la decesul victimei.
Referitor la cele trei capete de acuzare de vătămare corporală medie, bărbatul este învinuit că, în zile diferite, în timp ce se afla într-o locuință din capitală, ca urmare a apariției unui conflict, motivat de ură națională, a aplicat cu o deosebită cruzime, violența fizică asupra victimelor, manifestată prin lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului. Mai mult, în procesul de aplicare a violenței, făptuitorul a utilizat în calitate de obiecte un băț din lemn și o țeavă metalică. Victime a cazurilor de violență s-au dovedit a fi trei bărbați din capitală, vorbitori de limbă rusă.
În procesul audierii în calitate de învinuit bărbatul nu și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunilor incriminate.
Pe parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, în privința bărbatului vizat a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv.
Notă:
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article