Bombardament rusesc în Vinița, în centrul Ucrainei. Cel puțin 12 oameni au murit, printre care și un copil

Rușii au lansat noi bombardamente în centrul și estul Ucrainei. Trei rachete rusești au lovit clădiri rezidențiale, un centru comercial și un centru medical în Vinița. Mai multe...

Rușii au lansat noi bombardamente în centrul și estul Ucrainei. Trei rachete rusești au lovit clădiri rezidențiale, un centru comercial și un centru medical în Vinița. Mai multe persoane au murit, printre care și un copil. Alte zeci de persoane sunt rănite. De asemenea, o rachetă rusească a lovit o școală în Nikolaev. Forțele ruse au încercat să lovească din nou și Insula Șerpilor, din Marea Neagră, teritoriu recuperat de ucraineni. 

Trei rachete rusești au fost trase asupra clădirilor din Vinița, în centrul Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni.

Cel puțin 12 persoane, inclusiv un copil, au fost ucise, a declarat șeful adjunct al Președinției Ucrainei, Kirilo Timosenko, pe Telegram, numind atacul „o altă crimă a ocupanților”. Alte 30 sunt rănite.

Șeful poliției din Vinița, Igor Klimenko, a declarat că „rachetele erau îndreptate către o clădire cu birouri”. Și clădirile rezidențiale din apropiere au fost avariate, a adăugat el.

Este primul bombardament al rușilor în Vinița.

 

In this article