Blogger: Ultima decizie luată de Maia Sandu – eliberarea lui Vlad Filat?

Bloggerul Eugen Luchianiuc, într-un articol publicat, susține că eliberarea fostului (și viitorului) lider PLDM s-a produs în urma demersului directorului Penitenciarului 13 către Judecătoria Chișinău. Pe caz s-a...

Bloggerul Eugen Luchianiuc, într-un articol publicat, susține că eliberarea fostului (și viitorului) lider PLDM s-a produs în urma demersului directorului Penitenciarului 13 către Judecătoria Chișinău. Pe caz s-a expus judecătorul Victor Rățoi, care l-a eliberat pe exPremier chiar în sala de judecată, asta deși, conform legislației, nu era în drept să o facă. Încheierea este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău, transmite Breaking News.

Demersul a fost impus de către Liuba Jignea Suveică, șeful intermar al Agenției Naționale a Penitenciarilor, numită abuziv de către Olesea Stamate. Numirea ei a avut loc pe data de 12 noiembrie, în ultima zi de guvernare a Maiei Sandu. Frumos, nu?

Și un pic despre judecătorul Victor Rățoi care a emis închierea în favoarea lui Vlad Filat. El este finul de cununie al judecătorului din cadrul Curții de Apel Chișinău – Ion Țurcanu (anterior Președintele Judecătoriei Centru). Ion Țurcanu este o legătură apropiată a Președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață (promovat și susținut de Guvernul Maia Sandu).

 

In this article


Join the Conversation