BCS a cerut audierea prim-ministrei și a șefei CA în privința suspendării posturilor TV

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au solicitat audierea prim-ministrului Natalia Gavrilița și președintelui Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, în cadrul ședinței plenare de astăzi, 22 decembrie, pentru a oferi...

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au solicitat audierea prim-ministrului Natalia Gavrilița și președintelui Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, în cadrul ședinței plenare de astăzi, 22 decembrie, pentru a oferi detalii de ce au fost închise cele șase posturi de televiziune, prin decizia Comisiei Situații Excepționale (CSE).

Potrivit deputatului socialist din cadrul Blocului, Vlad Batrîncea, a declarat că, cele doua oficiale trebuie să ofere detalii despre această decizie, transmite breakingnews.md, cu referire la Realitatea.

„Mai contăm că Parlamentul ne va auzi și vom ieși din această situație neplăcută”, a spus Batrîncea.

Drept reacție, mai în glumă mai în serios, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a spus că „de vreo câteva zile se răsuflă mai bine fără aceste posturi TV”.

„De câteva zile aerul este mai proaspăt. Se răsuflă mai bine. E mai puțină putoare propagandistică, iar unii probabil au dependență de acest aer și nu se pot deprinde cu acest aer curat. Instituțiile statului să-și facă treaba”, a spus Grosu.

Inițiativa nu a fost supusă votului din cauza că Vlad Batrîncea a cerut regulamentar o pauză de 30 de minute.

Vineri, 16 decembrie, Comisia Situații Excepționale a retras licența pentru 6 posturi TV fiind vorba despre: Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV. Decizia CSE are la bază constatările Consiliului Audiovizualului privind lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina. De asemenea, decizia a fost luată având la bază lista persoanelor fizice și juridice supuse sancțiunilor internaționale.

In this article