Bariere înlăturate și indicatoare ignorate: Ilie Ceban vorbește despre provocările de pe șantierul pietonal

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ilie Ceban, a reacționat astăzi la situația de pe strada 31 August 1989, unde șantierul deschis pentru amenajarea unei porțiuni pietonale dezvoltate...

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ilie Ceban, a reacționat astăzi la situația de pe strada 31 August 1989, unde șantierul deschis pentru amenajarea unei porțiuni pietonale dezvoltate este folosit în continuare de șoferi.

„Dacă vă referiți 31 August, porțiunea între Bodoni și Pușkin, înțeleg, este adevărat, este un șantier, sunt indicatoarele instalate în acest sens, este un șantier deschis, nu vorbim că urmează, deci sunt executate lucrări și este destul de periculos. Noi nu am permis accesul transportului în această zonă, este doar accesul pietonal pe trotuar. Cine ar trebui? Este poliția care trebuie să sancționeze și poate să facă acest lucru”, a declarat Ceban.

Primarul general interimar a precizat că municipalitatea a pus bariere în zona șantierului, dar acestea au fost înlăturate de șoferi.

„Am pus și bariere în acest sens, au fost indicatoare fizicii chiar instalate, însă am observat că dimineața sunt instalate și peste 10 minute sunt înlăturate pentru că cineva are nevoie sau nu are nevoie. Noi vom examina cum intervenim și pregătim șantierul pentru iarnă, pentru că este adevărat că s-a luat decizia să fie o porțiune pietonală dezvoltată, dar este nevoie încă de o serie de lucrări executate, ridicare arheologice, săpături, care soluții să o aplicăm, noi până în prezent nu știm.

Nouă nu ne-a fost prezentată de către minister, o soluție foarte clară. Pentru că ei tot își doresc acest lucru, dar nu ne spun cum să facem acest lucru”, a mai spus Ceban.
Primarul general interimar a anunțat că municipalitatea a exclus din proiect această porțiune și nu va fi executată de către agentul economic.

„Noi am exclus din proiect această porțiune și nu va fi executată de către agentul economic și, respectiv, va fi scoasă din responsabilitatea agentului economic”, a concluzionat Ceban.

Ceban a mai declarat că municipalitatea va continua să monitorizeze situația și va lua măsuri pentru a asigura siguranța cetățenilor.

In this article