Bărbatul învinuit de omorul de la Strășeni, săvârșit în luna august a anului trecut, trimis pe banca acuzaților

Procuratura raionului Strășeni a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui bărbat, învinuit de omor intenționat, săvârșit cu deosebită cruzime...

Procuratura raionului Strășeni a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui bărbat, învinuit de omor intenționat, săvârșit cu deosebită cruzime (art.145 alin.(2) lit. j) din Codul penal).

Potrivit învinuirii, acuzatul, acționând cu intenție directă, conștientizând caracterul prejudiciabil al acțiunilor sale, la data de 08.08.2022, aproximativ la orele 01.00, aflându-se la domiciliul său situat în extravilanul unui sat din raionul Strășeni, ca urmare a unui conflict iscat între el și un bărbat, manifestând o deosebită cruzime, a efectuat 6 împușcături cu o armă de foc în direcția victimei, astfel provocându-i plăgi în regiunea cutiei toracice și alte vătămări corporale care au dus la decesul acesteia.

Ulterior, pentru a ascunde urmele infracțiunii, a transportat corpul victimei într-o fâșie forestieră, unde l-a îngropat.

Învinuitul a refuzat să facă declarații pe caz.

Acesta se află în arestul preventiv.

Potrivit prevederilor legii penale, învinuitul riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare, sau detențiune pe viață.

Notă:

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article