Bărbatul care planuia un atac în parcul de distracții din Colorado se sinucide înainte de masacru: Nu sunt un ucigaș

Un bărbat a fost găsit mort în toaleta unui parc de distracții din statul american Colorado înainte de deschiderea parcului, într-un eveniment șocant care a ridicat numeroase întrebări....

Un bărbat a fost găsit mort în toaleta unui parc de distracții din statul american Colorado înainte de deschiderea parcului, într-un eveniment șocant care a ridicat numeroase întrebări. Bărbatul a fost ulterior identificat drept Diego Barajas Medina, în vârstă de 22 de ani. Descoperirea a fost făcută de angajații Glenwood Caverns Adventure Park, situat în orașul Glenwood Springs din statul Colorado.

Ceea ce a ridicat semne de întrebare în legătură cu acest caz este faptul că, în momentul găsirii sale, Medina avea asupra sa un arsenal impresionant. Bărbatul purta haine specifice de luptă cu embleme care aminteau de cele ale poliției și avea asupra sa o pușcă semi-automată, un pistol și multiple încărcătoare cu gloanțe pentru ambele arme. Aceste arme păreau a fi “arme fantomă,” adică arme fără serie de înregistrare, cumpărate în bucăți și asamblate acasă. Cu toate acestea, nu se cunoaște încă proveniența lor exactă.

În plus, Medina era echipat cu o vestă antiglonț și avea asupra sa numeroase dispozitive explozive improvizate, dintre care unele păreau să fie false. Acest aspect a ridicat îngrijorări cu privire la intențiile sale, deși investigația este încă în curs pentru a se stabili cu exactitate ce planuri avea.

Într-un mesaj scris pe unul dintre pereții băii unde a fost găsit trupul lui Medina, se afla inscripționat: “Nu sunt un ucigaș, voiam doar să intru în caverne.” Cu toate acestea, nu se poate confirma încă dacă bărbatul a fost cel care a scris acest mesaj.

Lou Vallario, șeriful din Comitatul Garfield, a subliniat că nu existau semne că Medina plănuia un atac similar în trecut, nici acasă, nici la școală. Cu toate acestea, autoritățile continuă să investigheze detaliile acestei situații surprinzătoare.

Șeriful Vallario a comentat, “Având în vedere pregătirea, armele și echipamentele pe care le avea asupra lui, pare foarte probabil că intenționa să le folosească împotriva comunității. A ales să nu o facă.” Cu alte cuvinte, acest caz ar putea fi considerat o potențială amenințare pentru comunitate, deși Medina nu a acționat în consecință.

Parcul a fost supus unei verificări amănunțite de către experți în dispozitive explozive pentru a se asigura că nu au fost plantate alte dispozitive periculoase în alte zone ale parcului. Trupul lui Medina a fost scos din parc duminică, după ce s-a stabilit că zona este sigură.

Pe baza cantității impresionante de arme, muniție și explozibili găsite asupra lui Medina, Biroul șerifului din comitatul Garfield a emis un avertisment cu privire la posibilitatea ca acesta să fi avut intenții de a desfășura un atac de amploare asupra comunității sau asupra forțelor de intervenție. Cu toate acestea, motivul exact al morții lui Diego Barajas Medina va fi stabilit de medicul legist din Garfield în urma investigației.

In this article